Cultuureducatie

Wat is cultuureducatie?
Onder cultuureducatie worden alle vormen van educatie verstaan waarbij cultuur als doel of als middel wordt ingezet. Cultuureducatie is leren over cultuur, door cultuur en met cultuur. Kinderen maken kennis met verschillende cultuuruitingen en verdiepen hun inzicht daarin. Cultuureducatie wordt in de praktijk gehanteerd als verzamelbegrip voor kunsteducatie, erfgoededucatie en media-educatie.
Meespeelband
In de tweede week van het schooljaar hadden de groepen 5, 6, 7 en 8 een concert van de meespeelband. In het zonnetje konden de kinderen genieten van de muziek die de meespeelband maakte. Ook konden kinderen meedoen met hun eigen muziekinstrumenten of met de muziekinstrumenten van de meespeelband.


 

Activiteiten schooljaar 2017-2018...

Samenwerking met de harmonie
Ook dit schooljaar zijn er weer muzieklessen verzorgd door de harmonie. Het was een erg enthousiaste muziekjuf. De groepen 3 t/m 8 zijn op een ontzettend leuke manier met muziek bezig geweest. Uiteindelijk was er weer een voorspeelavond samen met de harmonie. Iedere groep liet een muziekstuk horen. De ene groep zingend, de andere groep met boomwhackers of instrumenten. Hopelijk tot volgend jaar!
Theatervoorstelling in de Maaspoort
Natuurlijk hoort een bezoek aan het theater ook bij cultuureducatie. Groep 3, 4 & 5 zijn naar de grote griezelshow van Mad Science geweest

.

Kunstencentrum Venlo
De kinderen van groep 4 hebben een beeldende les gehad van meester Aschwin van het kunstencentrum Venlo. We hebben collages gemaakt met wasco en ecoline. 

 

Afsluiting thema water

Op donderdag 29 juni hadden we bezoek van theatergezelschap “Fabelo Roso”. De kinderen van groep 1 t/m 7 waren erg enthousiast en hebben genoten van een spannend verhaal met veel liedjes tussendoor. De voorstelling ging over piraten, de oceaan, plastic en sloot perfect aan op het thema water.